Muzsikás Együttes Gyermektáncháza

Határozatlan ideig elmarad! A vendégeink egészségének megóvása és a vírusterjedési kockázatok csökkentésének érdekében a Muzsikás Együttes gyermektáncháza a későbbi enyhítő kormányzati intézkedésekig SZÜNETELTETJÜK. Szíves elnézésüket és megértésüket kérjük! Vigyázzunk egymásra, óvjuk az időseket és a gyerekeket! 
Szűcs Ferenc TEMI FMH szakmai igazgató, Hamar Dániel, Muzsikás Együttes

 

A Muzsikás Együttes tradicionális táncháza magyar néptáncok, népdalok, mondókák tanításával várja a kisgyerekes családokat.
Időpont: keddenként 17:00

A belépőjegy ára: 350 Ft/fő

Iskolás és óvodás csoportokat is szeretettel várunk, előzetes telefonos jelentkezés alapján.

A táncház 17:00 órakor kézműves foglalkozással kezdődik. Gerencsér Valéria játszóházvezető segítségével a gyerekek népi játékokat, kézműves technikákkal készült ajándékokat, kisebb tárgyakat készíthetnek el. A játszóház nagyon népszerű mind a gyerekek, mind a felnőttek körében, hiszen így válik teljessé a népművészet megismertetése és megszerettetése; a táncoláson és éneklésen kívül az alkotás örömének megízlelése. A kézműves foglalkozás a táncház végéig tart, így aki kicsit pihenni szeretne, vagy már elfáradt, folytathatja a munkát a játszóházban.

A táncházban először gyermekdalokat tanítanak a zenészek és a táncházvezetők, ehhez általában valamilyen körjátékot játszanak. Ezt követően kerül sor a tánctanításra, ahol a gyerekek életkori sajátosságaiból adódóan egyszerűbb tánc alaplépésekkel ismerkednek meg. Az első részt követő pihenőidőben mondókákat, rövid verseket tanítanak a gyerekeknek, majd újra tánc következik. A tánc végén a gyerekek szüleikkel együtt leülnek, és a Muzsikás Együttes prímása, Sipos Mihály tanít nekik népdalokat. A táncházat közös éneklés zárja.

Táncházvezetők: Littner Anita és Rásó Barnabás
Játszóházvezető: Gerencsér Valéria

Információ: Szűcs Ferenc szakmai igazgató

A Muzsikás Gyermektáncház támogatói:

Csoóri Sándor Alap
XI. kerület Újbuda Önkormányzata

Kiegészítő információk