Magyar Költészet Napja

2018. március 25., vasárnap 13:31

Időpont: 2018. április 11. szerda 14.00

Az ARTalkulás Galériával közösen rendezzük programunkat.
Pék Eszter képzőművész és pedagógus szépséges képeit láthatja a közönség. A megnyitón Gál Csaba költő verseivel ismerkedhetünk meg.

 

 

 

 

A megnyitót követő beszélgetésen a műveszházaspár érdekes gondolataival találkozhat, aki részt vesz ezen az eseményen.

A kiállítás kurátora Tölgyesi Katalin kérdéseivel segíti majd a kibontakozást.

A program különlegessége,hogy két gimnázium diákjai, műveikkel és színpadi-produkciókkal ékesítik a Költészet Napi megemlékezést.

Az Álmos Vezér Gimnázium egyik vezetője, Magyar Katalin fontosnak tartja a költészet, a magyar irodalom ünnepét. Kollégája, Orczi Tímea rajztanár szakmai vezetésével készültek a diákok. Festményeiket megtekintheti majd a látogató.

A József Attila Gimnázium tanára, Cseke Lajos drámapedagógus diákjai méltó színpadi produkcióval jelentkeznek.

Erre a rendkívül gazdag ünnepre hívunk szeretettel minden érdeklődőt.

A megnyitóra a belépés ingyenes!

A kiállított művek 2018. május 11-ig megtekinthetőek a művelődési ház nyitvatartási ideje alatt.

 

Gál Csaba költő bemutatkozó írása:

Nevem Gál Csaba Sándor, eredetileg kecskeméti vagyok, de Székesfehérváron élek. Régóta foglalkozom irodalommal, mint olvasó, a költészet kamasz koromban ragadott meg, akkor leginkább Ady, Vajda János, Tóth Árpád, Rimbaud, Baudelaire, Apollinaire, Jacques Prévert versein keresztül. Később József Attila és Pilinszky János költészete hatott rám. Verseim Szegeden, az akkori Szegedi Egyetem című hetilapban kezdtek először megjelenni 1988-tól, majd 1993-tól Székesfehérváron, eleinte a Fejér Megyei Hírlapban, az Árgus című folyóiratban, ill. a Bástya antológiákban, majd a Várban. Közben publikáltam más irodalmi folyóiratokban is (Műhely, Új Forrás, Polisz, Irodalmi Páholy, Napút, Vár Ucca Műhely)

Első kötetem Előhívás címmel 2009-ben jelent meg a Vörösmarty Társaság kiadásában, majd 2012-ben a második Az alászállás évei címmel, feleségem Gálné Pék Eszter grafikus illusztrációival. Közben a Napkút Kiadónál Magasabb szempont címmel szintén 2012-ben jelent meg harmadik kötetem is. 2016 decemberben Poszt címmel legutóbbi, negyedik kötetemet jelentettem meg szintén a Vörösmarty Társaság kiadásában, feleségem illusztrációival.

Kiegészítő információk